Helsingforskryssning IIII


 
Första kvällen åkte vi in i Mariehamn för att lasta av och lasta på. Det var en riktigt fin kväll med en vacker skymning som självfallet var tvungen att fastna på bild.

Tyckte att det var dags för en uppgradering.

 
Igår åkte jag iväg med mina föräldrar och tittade runt en massa här i Dalarna. Bland annat till ett loppis där jag fick syn på en liknande kamera som den ovan, men det blev aldrig av att den fick följa med hem....Så idag tittade jag efter extra noga i hopp om att hitta en liknande. Vilket jag också gjorde, i bättre skick och 50:- billigare, då blir man glad!

När den Svenska sommaren är som bäst.

 
Ja, det regnar faktiskt även här. Men jag måste erkänna att jag tycker om det, men det är bara för att det retar er andra. 

Kryssning del 3.

 
Alltid kameran i högsta hugg!
 
När det gör ont att se tillbaka och du är rädd för att se framåt, kan du titta bredvid dig och din bästa vän är där.
- Eleanor Roosevelt.
 
 

Öland.

 
 
Underbart söta kusiner man har! 

Foton väcker tankar

 
Vattendropparna påminner mig om att jag faktiskt inte badat i vårt lands varma sjöar än. Men jag är väl inte den enda, eller?

Det är inte förbjudet att drömma, glöm inte det.

 
Drömmer om att flyga utomlands. Helst till ett varmt landskap med långa sandstränder, turkost vatten, billig shopping och fina miljöer att fota i. Tar med mig Nina och åker.

Kryssning del 2.

 
 
Älskar moln! De är så vackra. Nästan ett hjärta, den sista bilden.

De små ointressanta krypen vi inte vet namnet på.

 
Kamerahus: Nikon D5000   Objektiv: 18-55mm f/3,5-4,5   Tillbehör: Close-up +4  
Som rubriken lyder, småkryp som bara finns men vem kan egenligen dess namn? Trevliga att fotografera är dem då allt men inte till någon nytta för mig, enligt mig.

Gamla skor med en ny & fräsch pimp.

 
För exakt en vecka sedan följde jag med familjen upp till Stockholm. Vi tog bilen upp relativt tidigt och kom hem frammåt kvällen med kassar och trötta ben. I en utav mina kassar fanns dessa nitar på bilden som är från Panduro, så jag passade på att snöra om mina vita converse och piffa till dem med nitarna!

Jag ska sy och jag ska klippa, det är vad jag ska göra. Men vad är det jag ska göra?

Igår fortsatte jag projektet med dem te färgade papprena. Rev fram en hel del prylar som behövdes, eller ja pappa fick stå för det eftersom det var hans grejer. Saknar en del tillbehör och kunde därför inte slutföra arbetet idag. Men jag lovar er att det kommer bli bra när jag väl är klar!

Norrland del 2.


Tom & Jerry kex, nougat såg, jordgubbar och glass.Det kan inte bli bättre, mums! Jag drack dessutom väldigt mycket iste. När vi var på kryssningen så drack vi det och sen dess har jag varit beroende.
Den sista bilden älskar jag. Vi åkte till ett hus där det hade vart en gammal teater, som det nu är loppis i, och där satt de här två skyltarna på toalettdörren. Jag tyckte de var lite roliga :)

Droppen som får bägaren att rinna över...

Kamerahus: Nikon D5000     Objektiv: Nikkor 18-55mm f/3,5-4,5     Tillbehör: Close-up +4 och blixt  

Konsten att skapa något unikt

Fick ett litet ryck idag under min oerhört trista eftermiddag. Därefter ställde jag mig i köket och kokade upp varmt vatten, som jag sedan hällde upp i en ugnsform med x antal te påsar. Och det var på så vis jag fick den naturvita färgen på papprena. Vad jag ska använda dem till får bli en överraskning tills vidare.

Jordgubbs plockning.

 
Jag var och plockade jordgubbar häromdagen med Johanna och Z, mums!!
Jag är i Öland när detta inlägg kommer upp och ska vara där i 4 dagar och åker sedan vidare till Karlskrona och ska vara där i 4 dagar också, men sen är jag hemma igen. Kameran åker självklart med. Sakna mig inte för mycket så hörs vi när jag kommer hem :)

Helsingforskryssning III

 
Amicus verus est rara avis - En sann vän är en sällsynt fågel ♥ 

En fast punkt, ofta önskad av sjösjuka.


Kamerahus: Nikon D5000     Objektiv: Nikkor 18-55 f/3,5-4,5
Efter exakt en vecka kommer ytterligare elva foton upp från vår underbara havsvistelse. Här har vi Landsort i bilder, dit vi anlände på torsdagen frammåt åtta på kvällen. En riktigt mysig ö där vi stannade kvar över natten och även inpå fredags förmiddagen innan vi for vidare mot Nynäshamn.

Norrland del 1.

 
Här är lite bilder på söta,snygga och roliga saker jag hittade i affärer när jag var i Norrland.

Loppisfynd

 
 

I söndags när jag kom hem från seglingen möttes jag utav dessa antika ting. Innan jag åkte iväg sa jag till mamma att om dem åkte iväg fick hon gärna titta lite extra på gamla biblar. Så jag antar att hon inte kunde lämna kvar dem här, och tur var väl det!

Härliga solsken.

 
 
 
Det var fint väder i alla fall en dag så vi hann måla om vårat hus från gult till rött, det var kul och jobbigt kan jag säga. Idag klippte jag dessutom gräset och jag blev lagom grön om fötterna, försök hitta tårna. Sista bilden är bara en liten kul idé jag provade.
 
Min ena bror har tagit de två första bilderna.

Skogsvandring

Helsingforskryssning II

 
 

Kamerahus: Nikon D5000     Objektiv: Nikkor 55-300 f/4,5-5,6
De här bilderna är från när vi fick syn på en hel drös med måsar som flög runt och letade efter fisk. Jag tror vi blev kvar i akten i närmare en timme. Bara för att vara säker på att få minst fem bra bilder på dem små djuren. Är dem inte vackra ändå?  

Fin dag, fina vänner.

 
 
 
 
 
 
I söndags var jag på stan med de små busfröen Alicia och Elin, skoj! Elin provade mina läsglasögon, haha söt. Jag handlade en bh som jag tycker är jättesnygg! :) Sedan var vi ju på gröna lund igår men tog inga bilder så det får räcka med Linnéas men ni kan få en bild på mina underbart goda remmar.

Gröna Lund

 
Mobilbilder: Iphone 4s
Gårdagen spenderades på Gröna Lund med Emma, Elin, Nina, Alishia och Alicia från kl 10.00 fram till stägning. En riktigt händelsrik dag med mycket skratt och fart. I kön till Fritt Fall träffade vi på William Spetz som fick en fråga utav Nina om han springer med armen. Haha.

Vem kan segla förutan vind, vem kan ro utan åror.

 
 

 
 
 
 
Nu är jag hemma igen, efter 4 dagar med över 24 timmars segling. Det här har varit en riktig upplevelse med mycket skratt och framförallt gung. Särskilt i torsdags då vi seglade 12 timmar i sträck innan vi kunde stiga i land på Landsort där vi tog en varmdusch innan grillen startades. Mer detalj och bilder kommer när jag får tid, nu måste jag fixa mig och sedan sova. Imorgon står Gröna Lund på schemat!

Kryssning del 1.

 
 
 
Jag bjuder också på lite bilder från kryssningen och även jag kommer slänga upp lite bilder från denna kryssning lite då och då.

Nya fynd.

 
Jag åkte till Norrland i måndags med Sara och åkte buss hem idag, det tog sin lilla tid men nu är jag äntligen hemma och har hunnit packat upp mina fina fynd. Som ni märker så älskar jag muggar och koppar, det är nog det gulligaste och finaste som finns! Jag köpte även en väldigt fin svart bibel med ett snyggt kors på :) Hittade dessutom gulliga salt och pepparkar, spöken som kramas 

Dagen före, vet du aldrig vad som komma skall...

 


Kamerahus: Nikon D5000     Objektiv: Nikkor 15-55mm f/3,5-4,5     
Rubriken talar väl inte till punkt och pricka för morgondagen men till viss del åtminstone! Imorgon ska nämligen jag tillsammans med mina goda vänner, eller vem vet det förresten dem kanske har något lurt på gång, ut till sjöss och segla. Det blir jag, Elin, Linus, Linn och Marion. Tyvärr fanns det ingen bild på Marion på datorn då dem är överförda till hårddisk så Matilda fick vara med på bild istället, se så glad hon blev. Kameran åker med så bilder lär ni få se, vi hörs.

Helsingforskryssning I

 
 
 
 

Eftersom bloggen fick en lite trög start så har mycket hänt under dem första veckorna av sommarlovet. Därför kommer en del foton att laddas upp nu i efterhand här på bloggen. Först ut blir foton från kryssningen 3-5 juli tillsammans med mina päron och Nina, var beredd på fler delar. 

En långsam början


Vi är inte så snabba i starten riktig än men jag lovar er att det kommer att komma igång. Just nu är Nina iväg till Norrland och har därmed ingen täckning till uppdatering, men här finns jag som tur är. Vädret ser väl mer eller mindre ut som på bilden om inte susar en och annan vind förbi solens svaga strålar. Om det fortsätter så här får vi väl vara glada när det blir 30 grader varmt till Halloween 

Nina.

Jag heter Nina Olsson och min familj består av sju halv/låtsas syskon, men för mig är de mina riktiga. Jag bor dock själv med min mamma och pappa i en mindre ort några mil utanför Sveriges huvudstad. Bilden på vänster sida är jag för nästan exakt ett år sedan och den högra är någon månad gammal. Jag fick min systemkamera när jag fyllde 15 för ungefär ett och ett halvt år sedan, Nikon D90. Jag har alltid haft intresset för fotografering,jag fotade med en kompaktkamera i tidig ålder men nu har fotografering blivit min största hobby. Om lite mer än en månad så börjar jag på Tumba gymnasiet, media inrikting foto. Jag är nöjd med mitt val och hoppas jag kommer utvecklas massor.
Och eftersom jag älskar ordspråk så får ni ett här: 

"A Wise Man doesn't brag about his Intelligence"

Jag bjuder också på lite smakprov:

Linnéa


Det här är jag, en 16 årig tjej, som är bosatt i en mindre ort några mil utanför Stockholm. Här bor jag tillsammans med mina föräldrar och min tre år äldre bror. För knappt en månad sedan studerade jag även här men nu när jag gått ut 9an efter 10 år i grundskolan ska jag bege mig in mot huvudstaden för att plugga i tre år på Kulturama gymnasiumets estetiska linje inriktning fotograf, vilket jag har blandade känslor för.
Fotografin har länge varit ett intresse. Det var länge jag fick låna pappas kamera att fotografera med, då jag själv inte ägde någon, men sommaren 2009 hade jag sparat ihop tillräckligt med pengar till att köpa mig en egen. Det blev en Sony kompaktkamera med 7,0 mpx och Carl Zeiss lens. Den var väl med i något år innan jag bytte upp mig till min Nikon D5000 systemkamera som jag använder mig utav idag. Vi får se hur länge den får vara med innan jag införskaffar mig en ny, planer på att uppgradera sig finns. Om man säger så. 
Smakprov:

N O L L F O T O

 
Välkommen hit får man väl säga! Det här är en blogg som drivs av två ungadomar, tjejer dessutom, med ett stort intresse för fotografering. Vi är båda 16 år, är döpta till Nina och Linnéa, är bosatta i en mindre ort och använder oss av Nikon systemkameror. Flitigt ska vi uppdatera om vår vardag med massor utav fotografier, hitta tillbaka och håll er uppdaterade för att läsa mer om var och en av oss. Hej så länge!